четвер, 25 березня 2010 10:34

Чавес подарував венесуельцям тиждень свят без електроенергії

Чавес подарував венесуельцям тиждень свят без електроенергії

У Венесуелі катастрофічний брак електроенергії обернулася для громадян тижневою відпусткою. Президент Венесуели Уго Чавес в цілях економії дозволив населенню не працювати сім днів на період католицького свята Великодня.

За словами лідера держави, такий захід продиктований не потуранням ліні, а виключно економічними міркуваннями. Свята розпочнуться для венесуельців 1 квітня, за три дні до офіційних вихідних на честь Великодня. Таким чином відпочивати громадяни будуть весь тиждень.

Економічний резон у цих канікулах полягає в найсуворішій економії електроенергії. У Венесуелі сталася найсильніша за 100 років посуха. Це призвело до критичного висихання водосховища, де розташована ГЕС "Гурі", яка забезпечує 73% всієї електроенергії в країні. З цієї ж причини повсюдно в регіоні введено режим надзвичайного стану.

Уго Чавес попросив громадян трохи відпочити, але ні в якому разі не включати світло, інакше свято ризикує затягнутися. Президент наказав вимкнути світло компаніям, які не змогли добитися 20% економії електрики. Чи достатньо таких кроків з боку влади для вирішення енергетичного питання, поки не ясно.

GZT, Вести

Зараз ви читаєте новину «Чавес подарував венесуельцям тиждень свят без електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути