вівторок, 09 лютого 2010 15:15

Президент Венесуели оголосив про початок "енергетичної кризи"

Президент Венесуели оголосив про початок "енергетичної кризи"

Президент Венесуели Уго Чавес у своїй новій радіопередачі "Раптово з Чавесом" оголосив про катастрофічну нестачу електрики в країні. Про це повідомляє Reuters.

Енергетична криза, з якою Венесуела зіткнулася наприкінці 2009 року, пояснюється посухою. Через неї різко скоротилися запаси води в сховищі гідроелектростанції "Гури", що виробляє понад 70 відсотків електроенергії в країні.

Для економії електроенергії у Венесуелі з початку 2010 року були введені обмеження на подачу енергії і щоденні її відключення на три-чотири години. Крім того, влада країни встановила ліміти на споживання електрики промисловими підприємствами і штрафи за перевищення виділених квот.

На початку лютого 2010 Чавес після консультації з кубинськими фахівцями повідомив, що завдяки допомозі Куби Венесуела зможе впоратися з енергетичною кризою. Тим часом, супротивники Чавеса вважають, що в кризі винен президент країни, який відмовляється модернізувати обладнання електростанцій.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Президент Венесуели оголосив про початок "енергетичної кризи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути