Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 10:11

Чавес оголосив посла США персоною нон-грата

Президент Венесуели Уго Чавес зажадав висилки американського посла протягом 72 годин, додавши, що цей захід є вираженням його підтримки уряду Болівії.

"На знак солідарності з народом Болівії і болівійським урядом американський посол повинен покинути Венесуелу протягом 72 годин", - заявив Чавес, виступаючи на передвиборному мітингу на підтримку кандидата від правлячої Соціалістичної партії на посаду мера міста Пуерто Кабельо.

"Пан міністр Мадуро (глава МЗС) негайно відгукніть нашого посла з Вашингтона. Ми повернемо його туди лише після того, як в США зміниться уряд, який поважатиме народи Латинської Америки", - сказав лідер Венесуели. Чавес звинуватив уряд США в тому, що він організовує змови заради повалення уряду президента Болівії Ево Моралеса.

Чавес погрозив припинити постачання нафти в США в разі агресії протії Венесуели. "Знайте, янкі, що ми налаштовані рішуче", - сказав лідер Венесуели.

В четвер президент Болівії Ево Моралес оголосив американського посла Філіппа Голдберга персоною нон-грата, звинувативши його в сприянні сепаратистським рухам в країні.

У відповідь на такі дії болівійського уряду, США заявили про своє рішення вислати посла Болівії з країни, назвавши всі звинувачення на адресу Голдберга "безпідставними", повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Чавес оголосив посла США персоною нон-грата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути