понеділок, 12 жовтня 2009 08:26

Чавес не вважає Обаму гідним Нобелівської премії

Чавес не вважає Обаму гідним Нобелівської премії

Президент Венесуели Уго Чавес розкритикував рішення про присудження Нобелівської премії миру 2009 року президентові США Бараку Обамі.

"Чого ж такого добився Обама для того, щоб заслужити цю нагороду?", - питає Чавес в статті, опублікованій у венесуельських офіційних ЗМІ.

На думку президента Венесуели, Обама оголошений лауреатом цієї премії у зв"язку з його прагненням до створення світу без ядерної зброї.

"При цьому, було забуто, що він готовий залишити свої війська в Іраку й Афганістані, а також, що він вирішив створити військові бази в Колумбії", - вважає Чавес.

Президент також виразив подив з приводу того, чому премію вирішено віддати Обамі, а не комусь з останніх 205 претендентів.

Нагадаємо, премія була присуджена президентові США за його видатні зусилля у сфері міжнародної дипломатії, скорочення ядерних озброєнь і створення нового клімату співпраці між народами.

Обама віддасть грошову складову премії на добродійність. Її розділять між декількома гуманітарними організаціями. Хто саме отримає гроші від президента США, Барак Обама ще не вирішив.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Чавес не вважає Обаму гідним Нобелівської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути