пʼятниця, 11 червня 2010 12:40

Частину вулиці Мазепи в Києві все-таки перейменують

Частину вулиці Мазепи в Києві все-таки перейменують

Команда Януковича-Черновецкого попередила, що частина вулиці Мазепи в Києві буде перейменована в Лаврську на наступному засіданні Київради, не дивлячись на позицію профільних комісій. Про це заявив депутат міськради від БЮТ, голова комісії з питань культури і туризму Олександр Бригінець.

"Наша комісія не підтримала це питання, тому що, по-перше, проект рішення не проходив комісію з питань найменувань; по-друге, не було достатньої кількості часу, щоб в ньому розібратися. І головне - громадські слухання, обов'язкові в таких випадках, проведені не були", - відзначив А.Бригінець.

За його словами, проект рішення припускає перейменування частини вулиці Мазепи, яка пролягає від площі Слави до площі Великої Вітчизняної війни, у вул. Лаврську.

"Справа не в тому, що я проти такої назви вулиці. Питання в тому, що перейменування стає модою президентів. У 2009 році вул. Січневого повстання була спішно перейменована у вул. Мазепи за бажанням В.Ющенка. Тепер команда Черновецького намагається догодити В.Януковичу і перейменувати її у вул. Лаврську", - відзначив А.Бригінець.

Депутат також підкреслив, що у всіх випадках перейменування вулиць спричиняють за собою додаткові складнощі для киян, пов'язані з перереєстрацією, друком нових карт і так далі, тому, на його думку, їх потрібно уникати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Патріарх Московський і всієї Русі Кирило звернувся до київської влади з проханням перейменувати вулицю Мазепи.

Вулиця Січневого повстання була перейменована у вулицю Мазепи в жовтні 2007 року.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Частину вулиці Мазепи в Києві все-таки перейменують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути