вівторок, 16 серпня 2022 21:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Був у напівоточенні, вантажив смертельно понівечені тіла" - Положинський розповів про свої три місяці в ЗСУ
6

16 серпня виповнюється три місяці відтоді, як колишній лідер українського гурту "Тартак" Сашко Положинський пішов захищати Україну.

На своїй сторінці в Facebook артист підбив підсумки за період, який служить у лавах ЗСУ. Він також наголосив, що це не так багато, щоб цим можна було особливо пишатися, але і не так мало, щоб на це не звернути уваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Положинський поділився рідкісним кадром із передової

Положинський зазначив, що за цей час навчився багато нового і згадав щось із забутого.

"Точно став краще стріляти. Точно не став краще кидати гранати. Почав мінімально розбиратися в спорядженні, оволодів деякою термінологією і трохи швидше заряджаю магазини. Та бігати швидше в повному спорядженні поки не вдається", - розповідає співак.

Він додав, що зброю чистить погано.

"Тобто роблю це старанно, ретельно і довго, закінчую, думаючи, що почистив хай не ідеально, але дуже добре, а потім хтось із командирів перевіряє - і заявляє, що моя зброя геть не чищена. Що це за магія така, поки з'ясувати не вдалося", - каже Положинський.

Сашко додав, що за цей час він навчився цінувати волонтерську працю. Він зауважив, що і раніше розумів її важливість, але не відчував це настільки гостро та близько.

За три місяці Положинський брав участь у трьох концертах для бійців їхнього 47-го батальйону та в двох спонтанних концертах для цивільних у Луцьку та Києві. Як зазначив музикант, перший з цих п'яти концертів був святковим - на честь його 50-річчя.

Пригадав зірка і моторошні історії з фронту.

"Був на фронті. Навіть не на нулі - а ще трохи далі. Фактично - в напівоточенні. По загальній тривалості значно менше, ніж сумарно за всі попередні роки війни. Але тоді я був з концертами, безпосередньо по мені не стріляли і я завжди мав опцію втекти при найменшій загрозі - хоч жодного разу цією опцією скористатися, на щастя, не довелося", - розповідає він.

За його словами, цього разу по ньому гатили цілеспрямовано, з різних видів важкого озброєння.

"Цілодобово. З перервами, звісно, інколи - з доволі тривалими, але прилетіти могло в будь-який момент дня і ночі. І прилітало. Багато. Один раз так, що довелося потім смертельно понівечені тіла двох моїх нових друзів вантажити в евакуаційне авто. Жахливий досвід. Та він мене не вивів з рівноваги", - запевнив Положинський.

Він наголосив, що за жодну мить свого перебування на фронті йому не було соромно.

"Як і за кожного з тих, хто був там разом зі мною. Чи допомагає мені у війську те, чим я займався попередні 25 років свого життя? Частково - так. Мене часто впізнають, кажуть хороші слова, дякують. Це приємно. Мені та через мене усьому підрозділу дарують багато корисних, важливих і потрібних речей", - продовжує Сашко.

За його словами, це одяг, взуття, спорядження, автомобілі, різні дуже важливі для ефективного ведення війни речі.

"Продукти, медицина, гігієна - дуже, дуже, дуже багато всього, окремими подарунками та доволі великими поставками, надарували добрі люди та колективи добрих людей. І за це всім вам велика й щира подяка!", - сказав зірка.

Втім, з мінусів, які дає його минуле сценічне життя – те, що часто співак відчуває певне упереджене ставлення.

"Хтось думав, а може й досі думає, що я тут заради піару. Ні, зовсім не заради нього. Є кілька значно важливіших і більш вагомих причин. Хтось впевнений, що я тут в якомусь особливому - "зірковому" - статусі. Запевняю, всі "привілеї" чи "поблажки", які я тут маю, отримані мною не за попередні заслуги", - запевнив він.

Він додав, що отримані вони не завдяки його знайомствам у керівництві батальйону, армії чи держави.

"А сумлінним ставленням, відповідальністю, дисциплінованістю, обсягом зробленого, кількістю та якістю отриманих навичок і знань", - підкреслив Положинський.

Сашко Положинський підбив підсумки за період, який служить у лавах ЗСУ
Фото: instagram.com/oleksandrpolozhynskyi
Сашко Положинський підбив підсумки за період, який служить у лавах ЗСУ
Сашко Положинський підбив підсумки за період, який служить у лавах ЗСУ
Сашко Положинський підбив підсумки за період, який служить у лавах ЗСУ
Сашко Положинський підбив підсумки за період, який служить у лавах ЗСУ

Раніше український співак Олександр Положинський, який зараз воює на передовій, розповів про найстрашніше на війні. Каже, що це – бачити неживими людей, з якими подружився і щойно спілкувався.

Страшно, коли твої побратими зазнають поранень і потрібно їм допомагати й докласти максимум зусиль, щоб ці люди вижили. Там відіграє роль багато чинників.

Зараз ви читаєте новину «"Був у напівоточенні, вантажив смертельно понівечені тіла" - Положинський розповів про свої три місяці в ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути