Ексклюзиви
субота, 13 вересня 2008 11:53

Буш завдасть удару по Бен-Ладену та "Аль-Каїді" через місяць

Буш завдасть удару по Бен-Ладену та "Аль-Каїді" через місяць
Джордж Буш підписав секретне розпорядження, згідно якому співробітники ЦРУ, які працюють за кордоном по всьому світі, зараз стягуються в район афгано-пакистанского кордону для удару по Усаму Бен-Ладену та інших керівниках "Аль-Каїди" до листопадових президентських виборів в США, повідомило в п"ятницю Національне громадське радіо США.

"Рукавички зняті", - заявив радіостанції один з двох її джерел, ознайомлених з підписаним Бушем розпорядженням, яке передбачає реалізацію плану удару по Бен-Ладену та керівництву "Аль-Каїди", що складається з трьох етапів.

Першим з цих етапів є дозвіл спецназу озброєних сил США проводити прямі бойові операції в Пакистані, повідомили джерела, за даними яких таємний рейд на пакистанській території, проведений минулого тижня підрозділом американських "морських котиків" із застосуванням гелікоптерів та "літаючої гармати", - літака "Ей-Сі-130", є прикладом реалізації цього етапу.

Деякі подробиці операції за участю "морських котиків" стали відомі на цьому тижні газеті "Нью-Йорк Таймс".

Жодних деталей решти двох етапів джерела радіостанції не розкрили.

Незадовго перед тим, як "витік" про операцію спецназу в Пакистані з"явився в "Нью-Йорк Таймс", з секретним розпорядженням Буша були ознайомлені члени конгресу США.

Обидва джерела радіостанції підтверджують, що в розвідувальному співтоваристві США і в американському конгресі зараз піднімаються питання про "політичний" аспект рішення Буша ударити по Усаму Бен-Ладену та "Аль-Каїде" саме зараз.

"Питання полягає в тому, чому це не було зроблено рік тому", - цитує одне зі своїх джерел Національне громадське радіо США, повідомляючи, що офіційні представники Білого дому і Пентагону стосовно підписаного Бушем плану жодних коментарів не дають, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Буш завдасть удару по Бен-Ладену та "Аль-Каїді" через місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути