Ексклюзиви
субота, 13 червня 2009 15:01

Буш стрибнув з парашутом (ФОТО)

Автор: Фото Reuters
 
Екс-президент Джордж Буш-старший, відзначивши в п"ятницю свій 85-річний ювілей стрибком з парашутом, пообіцяв зробити те ж саме на 90-річчя. "Було чудово провести цей день в повітрі", - сказав він журналістам відразу після м"якого приземлення на галявину перед єпископальною церквою Святої Анни в Кеннебанкпорті (штат Мен). У цьому містечку на березі Атлантичного океану розташований старий маєток Бушів.

За словами колишнього глави Білого дому, він зважився виплигнути з літака з висоти 3,5 км з двох причин: знов відчути приємне збудження від вільного падіння - відбувалося зі швидкістю понад 160 км на годину - і показати, що і немолоді можуть залишатися активними і отримувати задоволення від життя.

"Тільки тому, що ви стали вже старими, не слід сидіти де-небудь в кутку будинку і пускати слині, - вважає Буш-старший. - Вибирайтеся з будинку і що-небудь робіть, насолоджуйтеся життям".

41-й президент з міркувань безпеки здійснив не самостійний стрибок, а в "тандемі" - в зв"язці з досвідченим армійським парашутистом сержантом Майком Елліоттом. Той після приземлення зізнався, що "неабияк понервував", оскільки його підопічному - все-таки 85 років, та і все велике сімейство Бушей визнало необхідним постежити, як все пройде. До церкви приїхали дружина, два брати і сестра ювіляра, всі п"ятеро його дітей, включаючи 43-го президента Джорджа Буша-молодшого, і 15 внуків і внучок.

У 1997 році Буш-старший - йому тоді було 73 роки - здивував весь світ, здійснивши свій другий стрибок в житті з парашутом. Вперше йому довелося це зробити в 1945 році, коли літак, на якому він воював, потрапив під вогонь японських зеніток біля одного з островів в Тихому океані.

Під куполом парашуту екс-президент відзначив також свої 75-річчя і 80-річчя. Причому, в 2004 році стрибнув навіть двічі поспіль, але, щоправда, вже не самостійно, як в попередніх випадках, а в "тандемі" з Елліоттом. Сержант допомагав йому і при здійсненні стрибка в листопаді 2007 року - на честь відкриття після реконструкції музею при меморіальній бібліотеці, яка носить ім"я Буша-старшого і знаходиться на території студентського містечка університету "Ей енд Ем" в Колледж-Стейшн (штат Техас), повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Буш стрибнув з парашутом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути