Ексклюзиви
середа, 10 червня 2009 15:44

Буш-старший відзначить свій 85-й ювілей стрибком з парашутом

Буш-старший відзначить свій 85-й ювілей стрибком з парашутом
Колишній президент США Джордж Буш-старший планує відзначити свій 85-й ювілей стрибком з парашутом.

З міркувань безпеки стрибок буде здійснено разом з інструктором з армійської парашутної команди Army Golden Knights, повідомляє в середу, 10 червня, агентство АР з посиланням на Білий дім.

Стрибок відбудеться в п"ятницю в штаті Мен, де у Буша свій літній особняк. Зона приземлення буде знаходиться поруч з церквою Кеннебункпорт.

Свій попередній - 80-річний - ювілей Буш-старший також відзначив парашутним стрибком, і теж з командою Army Golden Knights. Тоді, пояснюючи своє рішення стрибати з парашутом, Буш-старший заявив, що хотів би своїм прикладом закликати людей похилого віку вести активне життя.

Востаннє 41-й президент США стрибав з парашутом у листопаді 2007 року під час відкриття президентського музею свого імені в Коледжі Стейшн під Г"юстоном у штаті Техас.

Вперше Джордж Буш-старший був змушений стрибнути з парашутом у вересні 1944 року в якості пілота, щоб врятуватися з палаючого палубного бомбардувальника TBM Avenger, який було підбито під час нальоту на японський острів Тітідзіма.

Незважаючи на те, що його літак горів, Буш-старший все-таки закінчив пікірування і скинув бомби, після чого спробував дотягнути до авіаносця, але разом з іншими двома членами екіпажу був змушений катапультуватися.

Приводнившись в океані, Буш-старший кілька годин провів на надувному плоті, поки його не підібрав підводний човен Finback. Весь цей час над ним літали американські винищувачі, прикриваючи його від можливого японського захоплення, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Буш-старший відзначить свій 85-й ювілей стрибком з парашутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути