Ексклюзиви
вівторок, 12 серпня 2008 15:39

Буш: "Росія може почати бомбардування Тбілісі"

Джордж Буш виступив із спеціальною заявою про ситуацію в Грузії. У своєму виступі глава Білого дому заявив про глибоку стурбованість у зв"язку з діями російських військ в Грузії.

Як повідомляє ІТАР-ТАСС, в своій не анонсованій заяві президент США розповів про свою зустріч з радниками по національній безпеці, за даними яких російські війська просунулися за зону конфлікту. Також за його словами, "є підстави вважати, що російські збройні сили можуть скоро почати бомбардування цивільного аеропорту в столиці країни". "Якщо ці повідомлення вірні, подібні дії Росії представлятимуть серйозну і драматичну ескалацію конфлікту в Грузії", - констатував Буш.

Далі в своєму виступі глава Білого дому сказав: "Виглядає так, що Росія зараз може робити дії із зсуву вибраного уряду. Росія вторглася на територію суверенної сусідньої держави і загрожує демократичному уряду, вибраному народом". "Російський уряд повинен поважати територіальну цілісність і суверенітет Грузії", - сказав голова адміністрації США.

Зачитуючи свою заяву про ситуацію в Грузії, Джордж Буш обмовився. В результаті в його виступі прозвучала фраза, з якої виходило, що дії російських озброєних сил направлені на скидання власного уряду. "Схоже, що зараз робляться зусилля по скиданню законно вибраного уряду Росії", - заявив Буш. Представник прес-служби Білого дому підтвердив РІА "Новости", що президент обмовився, і що прес-служба вже внесла необхідні коректування до прес-релізу, що розсилався зараз, з текстом виступу голови держави.

Зараз ви читаєте новину «Буш: "Росія може почати бомбардування Тбілісі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути