понеділок, 19 грудня 2011 10:52

Бурштинова корона королеви краси стала експонатом рівненського музею
11

Фото: Фото: Олена Власова

У суботу в Рівненському міському музеї бурштину з'явився новий експонат – металева корона прикрашена десятками камінців бурштину. До цього часу її носила королева краси 20-річна вінничанка Юлія Сікорська. У жовтні дівчина перемогла в конкурсі "Бурштинова корона України", який проходив у Рівному.

17 грудня вінничанка привезла коштовну корону назад. Організатори конкурсу вирішили, що вона буде зберігатися в музеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівненському Палаці бурштину "поселився" півметровий янгол (ФОТО)

"Це - перша корона з бурштину в країні. Над її створенням працювало кілька фахівців. У тому числі, відома дизайнер-ювелір Ірина Карпова з Києва, - розповідає Оксана Ігас, директор модельної агенції "Арт Моделс". – Зазвичай, корони після усіх престижних конкурсів зберігаються в офісах компаній-організаторів. І побачити їх можуть лише відвідувачі кабінету генерального директора. Нашу корону зможуть тепер побачити всі. Вона залишатиме музей хіба для виставок чи нагородження нової переможниці".

Скільки важить корона та коштує – організатори не кажуть. Подейкують, прикраса вартує понад 5 тисяч доларів. Вона оздоблена дрібним та крупним бурштином різних відтінків, від світло-жовтого до медового. Згодом для неї зроблять окрему вітрину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи відкопали кельтську гробницю із золота і бурштину (ФОТО)

"Не шкода розлучатися з нею, хоча вона дуже гарна", - Юлія Сікорська у білій сукні знімає корону з голови та кладе на подушку. – "Ця прикраса тяжка, завжди боялася, що вона впаде". Юлія Сікорська працює в туристичній агенції. У Рівне вона приїхала всього на кілька днів - на фотосесію та щоб привезти корону.

На церемонію передачі корони запросили ще кількох дівчат-моделей – супровід для королеви краси. Вони демонстрували гостям музею білі вечірні сукні гаптовані бурштином. Дизайнер Зінаїда Троянчук назвала колекцію "Даром сонця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича з бурштину продають за 1700 грн (ФОТО)

Музей бурштину діє на першому поверсі міського Будинку вчених на вулиці Симона Петлюри, 17 у Рівному. У вітринах виставлені різноманітні прикраси з сонячного каменю, картини та статуетки. Головна люстра музею також оздоблена бурштином.

Зараз ви читаєте новину «Бурштинова корона королеви краси стала експонатом рівненського музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути