неділя, 02 листопада 2014 19:18

"Буремний листопад – 1918-го" - відтворення листопадових боїв на початку Українсько-польської війни
37

Фото: Ярослав Тимчишин

Громадська організація "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять", відзначила 96-ту річницю створення ЗУНР театралізованим військово-історичним дійством з відтворенням подій листопадових боїв за Львів між українським січовими стрільцями та польськими військовими у 1918-1919 роках.

Понад 60 членів товариства "Пам'ять", а також представників клубів історичної реконструкції з Києва, Рівного та Вінниці, у формах та зі зброєю військових формувань початку минулого століття впродовж години вели бої на площі Ринок, що у Львові.

"Сьогодні ми відтворюємо другий день вже незалежної Західноукраїнської Народної Республіки, коли поляки зі зброєю в руках намагалися зупинити наше прагнення отримати незалежність. 2 листопада відбулися бої між українцями і поляками вже у самому місті",- розповів голова товариства пошуку жертв війни "Пам'ять" Любомир Горбач.

Учасники клубів реконструкції намагалися відтворити події максимально достовірно, щоб таким чином привернути увагу і заохотити глядачів до самостійного вивчення історії свого краю.

Зараз ви читаєте новину «"Буремний листопад – 1918-го" - відтворення листопадових боїв на початку Українсько-польської війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути