Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 20:11

Букіній поставили помилковий діагноз

Після народження сина сумчанка Анжела Букіна, 28 років, дізналася, що їй помилково діагностували туберкульоз. Жінці кілька місяців довелося провести в обласному протитуберкульозному диспансері.

— На 31-му тижні вагітності в мене раптово піднялася температура, — розповідає Анжела Букіна.— "Швидка" відвезла до патологічного відділення пологового будинку. Аналізи нічого не показали. Терапевт при огляді теж нічого не знайшла.

Жінка обстежилася в онкологічному та протитуберкульозному диспансерах. Там теж нічого не виявили. В обласній лікарні знайшли хрипи в легенях, діагностували пневмонію з абсцесом. Але рентгенолог написав у висновку: туберкульоз.

— Всіх сусідок по палаті одразу відселили. Фтизіатр сказала, що в мене дуже страшна форма туберкульозу, — згадує Анжела. — Велика дірка в легенях. Додала, що, швидше за все, мені запропонують штучні пологи.

Із пологового будинку Букіну перевели до стаціонару протитуберкульозного диспансеру. За три тижні вона написала заяву про відмову від лікування у стаціонарі. Каже, не могла там залишатися. Почала лікуватися амбулаторно.

— Потрапила я до  фтизіатра Олени Поливанової, — веде далі Анжела. — Вона запідозрила, що діагноз мені поставили неправильно. Подивилася флюорографію, зроблену за півроку до цього. Сказала, що за такий короткий термін я не могла захворіти на тяжку форму туберкульозу. Тим часом мене направили на кесарів розтин — щоб не було легеневої кровотечі. Замість реанімації довелося лежати в ізоляторі. Після народження сина, пройшла ще один рентген — чисто. Лікар написала довідку, що більш вірогідним діагнозом є пневмонія. А ще за місяць отримала результати посіву мокроти, який робили у стаціонарі. Виявилося, що в мене немає туберкульозу: перебування у стаціонарі із хворими та кесарів розтин були невиправданими.

Обласне управління охорони здоров"я пообіцяло провести розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Букіній поставили помилковий діагноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути