четвер, 12 травня 2016 12:30

Будь-яке співробітництво журналістів з террористами - неприпустиме

Будь-яке співробітництво журналістів з террористами - неприпустиме

Акредитація українських і зарубіжних журналістів у терористичних угруповань ДНР та ЛНР перебувають поза межами і українського права, і морально-етичних норм.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Не зовсім зрозумілими є дискусії навколо акредитації в ЛДНР. Ще в травні 2014 р. Генпрокуратура України визначила ці структури як терористичні організації, пізніше відповідне рішення прийняв український парламент. Відповідно, будь-які офіційні відносини з цими панами - це співпраця з терористами. Інших тлумачень бути не може ", - пише військовий експерт.

Читайте також: За фактом скандальної публікації на сайті "Миротворець" розпочато розслідування

"Важко уявити, щоб, наприклад, в Афганістані знімальна група CNN, акредитувавшись при Талібані, завзято знімала обстріли позицій американських військових бойовиками. А що тут такого, адже журналісти повинні показувати об'єктивну картинку з обох сторін?!", - додав Тимчук.

На його думку, у зв'язку з цим неоднозначною виглядає позиція посла ЄС пана Томбінського, який гостро відреагував на публікацію "Миротворця":

"Пан Томбінський, щоб довго не сперечатися: назвіть будь ласка нехай не сотні або десятки, а хоча б пару-трійку журналістів європейських видань, акредитованих при ІДІЛ або "Аль-Каїді"?", - зауважив експерт.

Нагадаємо, що 11 травня сайт волонтерської організації "Миротворець" опублікував персональні дані близько 5 тисяч журналістів, які мали акредитацію ЛНР і ДНР та працювали в зоні ведення бойових дій на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Ця публікація викликала неоднозначну реакцію журналістської спільноти і правоохоронних органів.

Читайте також: ЄС поклав обов'язок на Київ вирішити конфлікт з публікацією "Миротворця"

Зараз ви читаєте новину «Будь-яке співробітництво журналістів з террористами - неприпустиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути