Ексклюзиви
неділя, 12 вересня 2021 12:12

"Буде ультиматум" - олімпійський чемпіон Верняєв може зректися українського громадянства

"Буде ультиматум" - олімпійський чемпіон Верняєв може зректися українського громадянства
Олег Верняєв може змінити громадянство, якщо йому не забезпечать умови для підготовки до змагань. ФОТ: https://www.facebook.com/Verniaiev13

Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв хоче виступити на Олімпіаді-2024 за Україну. Але якщо йому не забезпечать всі умови для підготовки – може змінити громадянство.

Готовий висунути ультиматум, заявив спортсмен "Суспільному".

"Якщо мене повернуть у спорт, то, скажімо так, "сюсюкання не буде" – буде ультиматум: або я готуюся за повним карт-бланшом, мені готують усі умови, які потрібні та прибирають усіх тих людей, які мені заважають. Або відпускайте мене і я йду туди, де мені буде зручно працювати. Куди? Я про це ще не думав, не шукав собі ніяких пропозицій, оскільки я ще не повернувся у спорт", - заявив гімнаст.

Верняєв натякнув, що у збірній має конфлікти з деякими іншими гімнастами. Однак іти з команди не бажає.

"Я хочу займатися гімнастикою та виступати. І хочу робити це вдома. І розраховую, що приймуть "правильну" сторону. Я ж професійний гімнаст, у мене вже вік підходить. Залишається лише один цикл, коли я розумію, що виграватиму медалі. Навіщо мені йти, коли я можу тут виступати? Але якщо я тут не потрібен, то я піду туди, де я буду потрібен", – сказав Верняєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна заслуговує проведення Олімпійських ігор - Зеленський

Олег Верняєв виграв золоту медаль на Олімпіаді-2016. Переміг суперників у змаганнях на брусах. Також став срібним призером у багатоборстві.

Зараз Верняєв не приймає участі у змаганнях. Його відсторонили на 4 роки за вживання допінгу – до листопада 2024-го. Спортсмен вину не визнав і подавав апеляцію на рішення Арбітражного комітету по етиці в гімнастиці. Однак пропустив Олімпіаду-2020, яка пройшла цьогоріч.

Олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл відмовилася від українського громадянства і прийняла американське. За кілька днів до цього спортсменка жалілася, що пре-зидент України Володимир Зеленський не запросив її на святкування Дня Незалежності.

Оксана Баюл виграла "золото" на зимових Олімпійських іграх у 1994 році. Після закінчення кар'єри переїхала жити до США.

Зараз ви читаєте новину «"Буде ультиматум" - олімпійський чемпіон Верняєв може зректися українського громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути