Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 10:48

Буддисти Луганщини будують першу в Східній Європі Ступу

Буддисти Луганщини будують першу в Східній Європі Ступу
Фото: pustunchik.ua

Будівництво першої в Україні та Східній Європі Ступи, буддійського культового монументу, почнуть наприкінці червня біля села Паньківка в Луганській області, повідомляє Тimeua.

Як розповів чернець вже діючого біля Паньківки храму, координатор проекту Сергій Жданкін, споруда заввишки 30 м і шириною 50 м виросте над річкою Сіверський Донець і обійдеться приблизно у 2 млн доларів, суму зібрали з добровільних пожертв. У його фундамент закладуть "шаріру" - частинку праху Будди, яка зберігається в Україні з 2001 року. А навколо розіб'ють "територію миру і ненасильства" – ландшафтний парк з квітами, камінням і водоспадами.

"Будувати будемо за класичним зразком Ступи Сваямбху в Непалі, але з урахуванням традицій цієї землі, наприклад, зі скіфськими мотивами і візерунками, – говорить Сергій Жданкін. – Та й уся Ступа за формою нагадуватиме скіфський курган. Саме скіфи, за нашим вченням, – прабатьки племен, з яких з'явився Будда".

Будівля буде з сучасних матеріалів, залізобетонних конструкцій. У роботах задіють до десяти професійних будівельників, на інші завдання запрошують волонтерів усіх конфесій. Перед початком робіт проведуть обряд очищення землі і під бій барабанів прочитають молитву.

Зараз ви читаєте новину «Буддисти Луганщини будують першу в Східній Європі Ступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути