середа, 02 листопада 2011 16:43

Британським геям дозволили вінчатися в церквах

Британським геям дозволили вінчатися в церквах

У Великобританії 5 грудня вступають у силу поправки, згідно з якими реєстрацію одностатевих цивільних союзів буде дозволено проводити в церквах. Про це з посиланням на майбутню заяву міністра у справах рівності Лінн Федерстоун пише The Daily Telegraph.

На даний момент церемонії одруження між гомосексуалістами і лесбіянками проводити в місцях релігійного культу заборонено законодавством. Між тим зміни в законі не передбачають примус церкви погоджуватись на проведення подібних церемоній.

В Англіканській церкві вже запевнили, що не збираються йти назустріч геям, тому тут представники нетрадиційної орієнтації, які вступають в цивільне партнерство, благословення священиків не отримають. У той же час церковники висловили побоювання, що в майбутньому може бути прийнята така законодавча норма, яка дозволить представникам секс-меншин подавати на священиків до суду, якщо ті відмовляться зареєструвати їхній союз.

Негативно щодо нововведення налаштована і Католицька Церква в Англії та Уельсі. Тим часом більш прихильно до гомосексуалістів налаштовані квакери, прихильники унітаріанської церкви, а також ліберальні іудаїсти.

У той же час прихильники церковного шлюбу серед гомосексуалістів є і серед англікан. Як повідомляє The Times, листи зі словами підтримки на адресу геїв до редакції надіслали п'ять англіканських єпископів. На думку авторів послання, відмова представникам сексменшин у проведенні церемонії одруження в церкві порушує їх права.

На даний момент шлюб у Великобританії визначається як союз між чоловіком і жінкою. Щодо гомосексуальних пар застосовується термін "громадянське партнерство" - цей інститут був введений в 2005 році.

Зараз ви читаєте новину «Британським геям дозволили вінчатися в церквах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути