четвер, 14 травня 2015 16:35

"Британський офтальмологічний центр" передав штучні кришталики для учасників АТО

 

Клініка "Британський офтальмологічний центр" передала Олександрівській лікарні "штучні кришталики" на суму 22 тис. фунтів стерлінгів для потреб учасників АТО. Вручив сертифікат під час відкриття клініки в Києві в четвер, 14 травня, посол Литви Марюс Януконіс, передає РБК-Україна.

Як заявив посол, у створення клініки в столиці України було вкладено 20 млн євро литовських інвестицій. Також він повідомив, що відкриття клініки є показником приходу інвестицій до України. "Я радий не лише тому, що сам ношу окуляри, але і тому, що до України приходять інвестиції. Це такий яскравий приклад, коли в складний час, коли багато бізнесменів, інвесторів трішки вичікують. Господарі цієї клініки зробили вагомий внесок у розвиток України і розвиток системи охорони здоров'я", - заявив він.

Головний офтальмолог МОЗ України Оксана Вітовська на відкритті клініки відзначила, що вручені "Британським офтальмологічним центром" "штучні кришталики" можуть допомогти знизити рівень сліпоти в Україні.

"Катаракта - одна з причин сліпоти, яку можна вилікувати. Тому я сподіваюся, що цей дар допоможе знизити рівень сліпоти в Україні. І особливо приємно, що цей дар призначений для тих людей, які сьогодні нас захищають, забезпечують нам мирне життя", - заявила Вітовська.

Як повідомила головний офтальмолог країни, Україна стала учасником програми "Зір-2020". "Мета цієї програми - до 2020 р. понизити рівень сліпоти, який можна попередити на 20%", - заявила вона.

У свою чергу, перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко підкреслила, що потрібно робити ставку не лише на показники лікування, але і на сервіс.

"Ми раді, що в рамках нововідкритого для України офтальмологічного центру зроблена ставка не лише на високі лікувальні показники, але і на сервіс", - заявила вона.

Вона повідомила, що українські пацієнти часто скаржаться на лікарську етику. "Наші пацієнти постійно присилають свої скарги в міністерство на те, що етика лікарська, на жаль, страждає", - відзначила Павленко.

За її словами, для міністерства охорони здоров'я значимо, що лікувальні установи роблять ставку на важливі хвороби, до яких зараховують проблеми із зором.

Павленко нагадала, що в світі 200 млн людей мають проблеми із зором. "За даними всесвітньої організації здоров'я, понад 200 млн людей у всьому світі мають великі проблеми із зором. Понад 80 млн людей в усьому світі страждають на сліпоту. Тому поліпшити зір - цей дати людині можливість жити", - підкреслила заступник міністра.

 
 
 
Зараз ви читаєте новину «"Британський офтальмологічний центр" передав штучні кришталики для учасників АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути