Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 10:24

Британський математик вирішив 140-річну задачу

Професор Даррен Кроуді (Darren Crowdy) значно розширив межі використання формули Шварца-Крістоффеля, запропонованої майже 140 років тому, повідомляє Імперський коледж Лондона (Велика Британія) у своєму прес-релізі з посиланням на статтю в Mathematіcal Proceedіngs of the Cambrіdge Phіlosophіcal Socіety.

Формула Шварца-Крістоффеля використовується для конформного відображення фігури на внутрішній бік довільного багатокутника. Конформне відображення - важливий математичний інструмент, що дозволяє представляти інформацію про складні фігури в більш простому вигляді й тому широко застосовується: наприклад, в аеронавтиці для моделювання руху повітря біля крил складної форми.

Дотепер формула Шварца-Крістоффеля мала серйозний недолік: вона не могла застосовуватися до деяких фігур, зокрема, до фігур, що містять отвори. Кроуді доповнив її таким чином, що цей недолік усувається.

За словами Кроуді, раніше формула не могла застосовуватися для відображення форм деталей, які мали неоднорідну структуру або містили отвори. Тепер така можливість є, що збільшує можливості математичного моделювання, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Британський математик вирішив 140-річну задачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути