четвер, 13 березня 2008 13:52

Британський хедж-фонд оголосив дефолт на 16,6 мільярда доларів

Британський інвестиційний фонд Carlyle Capital Corp. (CCC) оголосив дефолт за 16,6 мільярдами доларів зобов"язань, повідомляє Bloomberg. Ситуація виникла через провал переговорів фонду з кредиторами про повернення їм 400-мільйонній заборгованості.

До дефолту призвели інвестиції Carlyle Capital в іпотечні облігації, серед яких називаються папери корпорацій Freddie Mac і Fannie Mae, що стрімко падають у ціні через кризу на фінансових ринках, яка розростається. Нагадаємо, що в облігації цих двох компаній можуть бути вкладені кошти Резервного фонду і Фонду національного добробуту Росії.

Відмова від виплат, за заявами керівництва CCC, незабаром надійде і за іншими зобов"язаннями. Тепер кредитори компанії мають взяти під контроль активи, що у неї залишилися. Якщо кредитори захочуть забрати свої гроші найближчим часом, то фонд буде ліквідований. Тим часом, акції компанії впали на 70 відсотків на біржі в Амстердамі.

За минулий місяць дванадцять хедж-фондів закрилися, продали активи чи перебувають у пошуку капіталу для закриття дірок у своїх балансах. Експерти вважають, що нові дефолти відбудуться в найближчому майбутньому

Можливий крах Carlyle Capital привів до чергового обвалу курсу долара на валютному ринку. Американська грошова одиниця подешевшала до 12-річного мінімуму відносно японської ієни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британський хедж-фонд оголосив дефолт на 16,6 мільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути