середа, 03 серпня 2011 17:44

Британській акушерці заборонили приймати пологи без штанів

Британській акушерці заборонили приймати пологи без штанів

У Великобританії акушерці, яка сповідує християнство, не дозволили працювати в сукні. Відповідне рішення суд з питань працевлаштування ухвалив за позовом Ханни Адіуол (Hannah Adewole) з лікарні Квінс (Queen's Hospital) в Ромфорда, графство Ессекс, повідомляє The Daily Telegraph.

Адіуол вчилась акушерській справі в Лондонському міському університеті (City University London). За словами 45-річної жінки, її зобов'язали працювати в хірургічному костюмі з метою профілактики поширення інфекцій. Коли акушерка відмовилась носити штани, її усунули від надання допомоги породіллям і перевели в післяпологове відділення.

У березні 2008 року Адіуол влаштувалась на посаду акушерки в лікарню Квінс. Протягом року працюючи в пологовому відділенні, вона носила стерильний медичний халат. Однак у березні 2009 року акушерці заборонили перебувати у відділенні без хірургічного костюма.

Адіуол зазначила, що Біблія забороняє жінкам носити чоловічий одяг. Зокрема, вона посилається на Второзаконня, згідно з яким "на жінці не повинно бути чоловічого одягу, і чоловік не повинен одягатися в жіноче плаття, бо гидкий перед Господом Богом кожен, хто робить це".

При цьому акушерка підкреслила, що її колегам, які сповідують іслам, дозволяється приходити на роботу в хіджабах. У зв'язку з цим Адіуол звернулася до суду з питань працевлаштування з позовом щодо  релігійної дискримінації та утисків. Проте суд ухвалив, що внутрішні правила лікарні Квінс щодо уніформи співробітників обгрунтовані санітарними вимогами й не завдають незручностей християнам.

Зараз ви читаєте новину «Британській акушерці заборонили приймати пологи без штанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути