неділя, 02 липня 2006 15:28

Британські зоологи рятуватимуть китайських дельфінів

Зоологи розробили план порятунку дельфінів, які мешкають в річці Янцзи і знаходиться під загрозою зникнення. За інформацією учених, чисельність цього виду дельфінів зменшилася протягом останніх декількох десятиліть. За останніми даними, залишилося всього 17 живих особин.

Фахівці хочуть переселити декілька китайських озерних дельфінів з річки в довколишнє озеро із забороною вилову риби, де вони зможуть розмножуватися.

- Єдиний спосіб врятувати китайських дельфінів від вимирання - створити племінну популяцію, яка житиме в близьких до природних умовах під строгим контролем, - вважають учені.

Для цього передбачається використовувати озеро Тянь-е-Чжоу довжиною 21 км. У цьому озері вже мешкає інше прісноводе китоподібне - безпера морська свиня, - тому, швидше за все, місцеві умови підійдуть і озерному дельфінові.

Вартість проекту в перший рік складе близько $365-545 тис. В майбутньому передбачається знову переселити китайських дельфінів назад до Янцзи, але тільки у разі успішної реалізації проекту, пише Оглядач.

Зараз ви читаєте новину «Британські зоологи рятуватимуть китайських дельфінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути