Ексклюзиви
середа, 26 червня 2013 20:49

Британські букмекери почали приймати ставки на Сноудена

Британські букмекери почали приймати ставки на Сноудена
Фото: obozrevatel.com

Британська букмекерська контора почала приймати ставки на те, в якій країні на початку 2014 року буде перебувати колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, застряглий в даний час в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво".

Фаворитом букмекерська контора William Hill вважає Кубу - ставки на неї приймаються з коефіцієнтом п'ятнадцять до восьми. Слідом з коефіцієнтом три до одного йдуть США, що домагаються від Росії екстрадиції Сноудена. На третьому і четвертому місці в списку розташувалися Еквадор і Венесуела. Ймовірність того, що колишній співробітник ЦРУ залишиться в Росії, букмекери оцінили в десять до одного.

У списку можливих пунктів призначення Сноудена також фігурують Китай або Гонконг, звідки він і прилетів до Росії (12/1), а також Ісландія або посольство Еквадору в Лондоні, де переховується засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж (обидва варіанти - 16/1). Замикає список Північна Корея (20/1).

Сноуден прилетів до Москви з Гонконгу після того, як туди надійшов запит американської влади про його екстрадицію. У нього був квиток на рейс до Гавани, проте він ним не скористався. При цьому новий квиток колишній співробітник ЦРУ купити не може, оскільки влада США анулювали його паспорт. Можливості покинути транзитну зону аеропорту у Сноудена теж немає, так як він не отримував російську візу.

В даний час колишній співробітник ЦРУ клопоче перед Еквадором про отримання статусу політичного біженця. При цьому влада країни 26 червня заявила, що на винесення рішення за клопотанням може піти кілька місяців. Раніше також повідомлялося, що Сноуден розглядає можливість звернення з аналогічною проханням до влади Ісландії.

США домагаються від Росії екстрадиції Сноудена. Запит про видачу вони обгрунтували тим, що йому пред'явлені звинувачення в розголошенні секретної інформації. Проте президент РФ Володимир Путін заявив, що Сноуден не перетинав російський кордон. Крім того, між Росією і США не укладено угоду про видачу злочинців.

Сноуден, який працював на ЦРУ і АНБ, на початку червня передав пресі інформацію про секретну програму американської влади, що дозволяє спецслужбам стежити за користувачами інтернету і збирати інформацію про телефонні дзвінки іноземців. Спочатку він діяв на умовах анонімності, однак потім розкрив свою особистість. Влада США зажадали від Гонконгу, де переховувався Сноуден, його видачі, проте замість цього китайська влада дозволили йому виїхати з країни.

Зараз ви читаєте новину «Британські букмекери почали приймати ставки на Сноудена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути