понеділок, 05 жовтня 2009 09:34

Британська газета знайшла докази єврейського походження Ахмадінежада

Британська газета знайшла докази єврейського походження Ахмадінежада

Британське видання Daily Telegraph стверджує, що отримало стовідсотковий доказ єврейського походження іранського президента Махмуда Ахмадінежада.

У статті стверджується, що в паспорті президента вказано справжнє прізвище його сім"ї - Сабуріджиан. А це дуже відома сім"я іранських євреїв.

За даними видання, рідні іранського президента прийняли іслам і змінили прізвище вже після його народження.

Алі Нурізаде, експерт центру Арабських і іранських досліджень, заявив, що нові дані багато в чому пояснюють поведінку Ахмадінежада. Він сказав, що багато сімей, змінивши релігію, з ненавистю ставилися до тих, хто її міняти відмовився.

Він додав, що своїм запеклим антисемітизмом президент Ірану прагне довести, що він вірний ісламу без залишку і загладити "провину єврейського походження".

Експерт з іранського єврейства сказав газеті, що закінчення прізвища "джиан" доводить, що йдеться про сім"ю, яка дотримується єврейської традиції.

Представник ізраїльського посольства в Лондоні Рон Гідор відмовився коментувати інформацію про єврейське походження Махмуда Ахмадінежада.

Раніше Ахмадінежад не заперечував, що його сім"я змінила прізвище після переїзду до Тегерану в 1950-х, але ніколи не уточнював справжнє прізвище.

Іранський президент відомий своїми різкими випадами проти ізраїльтян. Так, 20 квітня, виступаючи на конференції ООН з проблеми расизму, президент Ірану назвав Ізраїль "найжорстокішим і найрепресивнішим расистським режимом".

Він не визнає легітимність ізраїльської держави і неодноразово заявляв, що незабаром світ стане свідком загибелі Ізраїлю, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Британська газета знайшла докази єврейського походження Ахмадінежада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути