Ексклюзиви
пʼятниця, 15 серпня 2008 11:25

Британія та США відмовилися від участі в спільних з Росією навчаннях

США та Велика Британія офіційно відмовилися від участі в спыльних з Росією міжнародних військово-морських навчаннях FRUKUS-2008 в Японському морі, які повинні були проводитися з 15 по 23 серпня. Про це 15 серпня повідомив начальник служби інформації і громадських зв"язків Тихоокеанського флоту (ТОФ) капітан першого рангу Роман Мартов.

Разом з тим, за словами Мартова, фрегат ВМС Франції "Вандем"єр" взяв участь в навчаннях спільно з великим протичовновим кораблем російського Тихоокеанського флоту "Маршал Шапошников". Разом з тим, представник ТОФ підкреслив, що самих навчань FRUKUS проводитися не буде.

Пентагон раніше заявляв, що США не братимуть участь в цих навчаннях через загострення конфлікту в Південній Осетії. Окрім російського і французького кораблів в навчаннях мали брати участь есмінець ВМС США "Маккембл" і фрегат керованої ракетної зброї ВМС Великоъ Британії "Кент". Навчання FRUKUS проводяться з 1988 року і позначаються по перших лытерах назв країн-учасниць, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Британія та США відмовилися від участі в спільних з Росією навчаннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути