Ексклюзиви
четвер, 10 серпня 2006 10:18

Британцям заборонили проносити ручну поклажу в літаки

У зв"язку із запобіганням серії терактів у літаках, у всіх аеропортах Великобританії посилено безпеку, що може привести до затримки вильотів рейсів.

Зокрема, пасажирам заборонено проносити будь-яку ручну поклажу. У салон літака із собою можна буде взяти тільки "предмети першої необхідності" - гаманець і паспорт. Речі поміщатимуть у прозорі поліетиленові пакети.

Усе це буде строго реєструватися. У список дозволених предметів можуть потрапити також мобільні телефони, плеєри і футляри для окулярів.

Такі правила ввело міністерство транспорту Великобританії. За словами його представників, вони сподіваються, що всі ці обмеження вводяться на короткий час.

Нагадаємо, що сьогодні представники Скотлонд-Ярда оголосили про запобігання терактів на авіатранспорті й арешт терористів.

Злочинці хотіли, щоб 12 людей пронести бомби на борти літаків у ручній поклажі і підірвали їх у повітрі над Великобританією і США. Атаці повинні були піддатися саме ті літаки, що відправлялися з британських аеропортів у міста Америки.

Запобігання терактів, за даними поліції, стало підсумком багатомісячної операції британських спецслужб. За словами представників поліції, ця операція "була тривалою і складною", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британцям заборонили проносити ручну поклажу в літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути