Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 12:53

Британці назвали перемогу Білана політично ангажованою

Британський коментатор сер Тері Воган (SirTerryWogan), який майже 40 років освітлює конкурс "Євробачення", заявив, що перемога російського співака Діми Білана є несправедливою і політично ангажованою, повідомляє британська TheTimes.

Коли в ході фінального голосування Україна віддала Росії максимальну кількість очок - 12, Тері Воган відмінив в прямому ефірі: "Україна просто хоче як і раніше отримувати електрику і газ".

Перемогу Білана Воган прокоментував наступними словами: "Ну що ж, давайте не позбавлятимемо його цього, давайте привітаємо його". В кінці прямого ефіру Тері Воган взагалі покинув студію: його замінили на Дарка Тері (DarkTerry).

Повернувшись до Великобританії, Тері Воган заявив, що він і продюсер "Євробачення" на ВВС Кевін Бішоп (KevinBishop) ще подумають про те, чи брати участь в конкурсі 2009 року, який пройде в Москві. "Я не хочу бути свідком чергового подібного фіаско", - додав він.

Британський учасник "Євробачення", екс-сміттяр Енді Ебрахем (AndyAbraham), отримав, на думку Вогана, занижені оцінки, хоча його виступ був не набагато гірший, ніж у фіналістів.

Воган відзначив, що організатори повинні якось змінити систему голосування, оскільки при існуючій системі глядачі голосують не за пісню, а за країну. При цьому держави сформували блоки: балканські держави голосують один за одного, так само поступають скандинавські країни.

Проте в якнайкращому положенні знаходиться Росія, яку з політичних міркувань або під тиском підтримують колишні республіки СРСР. "Росія знов стала трохи ведмежою", - відзначила Тері Воган, очевидно натякаючи на образ великого російського ведмедя, який небезпечний для Європи.

При такому розкладі, як вважає Воган, Західній Європі можна сказати "прощай": західноєвропейські країни завжди будуть в програші. Наприклад, британського кандидата традиційно потримала тільки Ірландія, проте цього виявилося недостатньо для перемоги.

Як повідомляє TheGuardian, точку зору Тері Вогана розділяють багато представників британського шоу-бізнесу, а також політики. Депутат Палати общин Річард Янгер-Росс (RichardYounger-ross) вніс резолюцію, що закликає депутатів офіційно визначити підсумки голосування на "Євробаченні" як жарт.

"Очевидно, що голосування проходить по країнах, що підтримують своїх друзів, або що голосують проти своїх суперників. Корпорація ВВС, яка є одним з головних спонсорів конкурсу, повинна припинити свою участь, поки система голосування не буде змінена", - відзначив депутат, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британці назвали перемогу Білана політично ангажованою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути