середа, 26 червня 2013 19:29

Брати Капранови варили приворотне зілля
24

Фото: Фото: Ольга Каменєва

26 червня у дворику столичного музею ім. Івана Гончара письменники та видавці Віталій та Дмитро Капранови готували приворотне зілля. Так дегустували літературну програму 10-го етнофестивалю "Країна мрій", який відбудеться 6-7 липня на Співочому полі у Києві.

Брати поставили серед двору чорний казан, у який залили води, накидали трав. Варили зілля на слабкому вогні близько години.

"Для зілля потрібен: липовий цвіт, настоянка розмарину, вранішня роса, зібрана з листочків привороту. Секретний інгредієнт — любов. До звикання не призводить, якщо, звісно, не пити 3 рази на день", - ділиться рецептом Дмитро Капранов.

На фестивалі 6-7 липня приворотним зіллям частуватимуть митці: Сестри Тельнюк, Анджеліка Рудницька, Ярина Скуратівська, Дмитро Шульга, Ліля Мусіхіна, Дара Корній, Леся Мудрак.

Поки зілля готувалося, публіку розважав дев'ятирічний бандурист Іван Якушев та турецький кобзар Мустафа. Паралельно художник Василь Корчинський вирізав із паперу витинанки. На одній зобразив баранців у воді.

"Українські витинанки — це силуетне мистецтво, - пояснює митець. - Маю роботи, присвячені роману Коцюбинського "Тіні забутих предків", Львову, співаку Івану Козловському, коляді. Багато-хто каже, що як роблю його із паперу, то значить шось таке, легенько зробити. Уявіть, якби витинанку з куска золота врізати, то ціни їй не було б. Проте у творі мистецтва головне духовне вираження. Як його робив, а не з чого, з якою внутрішньою силою."

Віталій Капранов радить відвідати на фестивалі "Літературу етнічних спільнот", у якій візьмуть участь представники гагаузької, болгарської, кримськотатарської, ромської та вірменської літератур в Україні. Крім того, відбудеться творча зустріч з Іреною Карпою, Ірен Роздобудько. Також літературній сцені будуть змагатися кобзарі у майстерності. На кобзарському слемі виступатимуть навіть японець Чарлі Сакума та турок Мустафа.

Гід музичної програми "Країни мрій" та лідер гурту "Kozak System" Іван Леньо розповів, що цьогоріч буде не гірше, ніж на європейських етнофестивалях.

"Варто приїхати на фестиваль шанувальникам етнічної й рок-музики, - каже музикант Леньо. - Сам чекаю проект від харківсько-кримського дуету SunSay & Elvira Sarykhalil. Kozak System запросили Катю Chilly, щоб разом заспівати буковинську пісню. Гратимуть також Воплі Відоплясова, ДримбаДаДзига, які постійно виступають за кордоном."

Вхідний квиток ювілейний етнічний фестиваль "Країна Мрій" на один день коштуватиме 50 гривень, у передпродажу - 30. Для дітей віком від 6 до 12 років - 20 гривень, а малюкам і пенсіонерам вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Брати Капранови варили приворотне зілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути