пʼятниця, 05 лютого 2021 16:18

Брала кредит, щоб оплатити газ - українці жаліються на захмарну комуналку

Із 1 лютого та до кінця опалювального сезону влада знизила тариф на газ. У газопостачальних компаніях він не має перевищувати ціну у 6,99 грн за кубометр. Проте з початку місяця українці отримали платіжки ще за січневими тарифами. Деякі товариства тоді нараховували споживачам по 7-10,8 грн за куб. Суми вийшли захмарними, жаліються люди.

Gazeta.ua поцікавилася у людей: яку комуналку доведеться заплатити та чи мають на це гроші?

Автор: Уніан
  Українці скаржаться на велику комуналку за січень
Українці скаржаться на велику комуналку за січень

Іван Кир'яченко, Київ:

Торік ми платили за газ приблизно тисячу гривень. Зараз вимагають 2,5 тисячі гривень, а пенсія у мене лише 2,1 тисяч. Добре, що жінка ще таку ж саму пенсію отримує. Рятує і підробіток - торгуємо на ринку продуктами. Інакше не вижили б.

Олег Денисенко, село Вознесенське Золотоніський район Черкаська область:

Торік платив 500-700 гривень за газ. Будинок невеликий і живу сам. Газом користуюся мало. А цьогоріч прийшла платіжка на понад 1,3 тисяч гривень. Пенсія у мене 1,7 тисяч. І от скажіть, як жити місяць на 400 гривень? Добре, що намагаюся десь підпрацьовувати, хоч якась копійка є.

Світлана Заречна, Черкаси:

У січні отримали платіж за газ на 9 тисяч гривень. Платитимемо не за раз, а частинами. Це ж нереально віддати таку суму. У мене дохід разом з чоловіком становить лише 10 тисяч гривень.

Яна Федоренко, Полтава:

Я мусила брати кредит на тисячу гривень, бо за газ треба заплатити 2,3 тисячі. Це не нормально. Я отримую мінімальну заробітну плату у 6 тисяч гривень. Оплачую квартиру і комуналку, а потім лишаюся без копійки в гаманці.

Анастасія Мушинська, Львів:

Працюю по 8-10 годин 5 днів на тиждень або по 12 годин 7 днів на тиждень. За це маю заробітну плату у 6-11 тисяч гривень. Такі гроші ніби непогано мати, але половина прибутку вилітає на квартплату та комунальні послуги. Таке життя в місті. А як в селі жити?

Андрій Булецький, Суми:

Платіж за газ кожен місяць приходить на суму 2,5-3 тисячі гривень. Сімейний дохід становить до 7 тисяч гривень. 4 тисячі в місяць на мене, дружину та 2 дітей не вистачає. Витрати продумуємо до дрібниць. Купуємо лише необхідне.

Олександр Пархомчук, Харків:

Через скажену комуналку на кредитці маю мінус 20 тисяч гривень. Отримую 11 тисяч зарплати, але понад 8 тисяч треба віддати за комуналку. Уже 2-й місяць керівництво затримує платню, а рахунки справно приходять. Змушений влізти в борги, заощаджень просто не вистачає. Як віддавати тепер, не знаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли і на скільки підвищать тариф на електроенергію

Ольга Кожушко, Житомир:

Через січневий карантин отримала смішну зарплату. Коли побачила 5 тисяч гривень в платіжках, просто розплакалася. Довелося позичати у друзів. З таким цінами вимушені обирати - платити комуналку чи годувати дітей.

Українці, які використовують електричне опалення, у лютому змушені заплатити на кілька тисяч гривень більше. Плата підвищиться через скасування пільгового тарифу на електроенергію з 1 січня. Проте більшість українців не відчують на собі суттєвого здорожчання.

Зараз ви читаєте новину «Брала кредит, щоб оплатити газ - українці жаліються на захмарну комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути