пʼятниця, 09 червня 2023 07:22

Бої тривали на чотирьох напрямках: що відбувається на фронті

Бої тривали на чотирьох напрямках: що відбувається на фронті
ЗСУ відбили ворожі атаки на Донбасі. Фото: eastnews.ua

Минулої доби на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках відбулось 43 бойових зіткнення.

На Лиманському напрямку російські окупанти вели безуспішні наступальні дії у районі Веселого Донецької області. З артилерії обстріляли Макіївку, Невське, Білогорівку Луганської області та Верхньокам'янське, Торське, Спірне, Роздолівку Донецької області, пише Генштаб у зведенні.

На Бахмутському напрямку противник вів наступ у напрямку Оріхово-Василівки, Іванівського, Ступочки, Білої Гори. Успіху не мав. З авіації обстріляв райони Білої Гори та Торецька Донецької області. Від артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Ступочки, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба, Торецьк та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку були невдалі спроби наступу біля Сєверного та Опитного. Росіяни завдали авіаційних ударів у районі Авдіївки. З артилерії обстріляли Новокалинове, Авдіївку, Тоненьке, Первомайське та Карлівку Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог зосередився на чотирьох напрямках. Бої тривають за кожен метр – Генштаб

На Мар'їнському напрямку українські війська відбили всі атаки у районі Мар'їнки. Противник зазнав втрат. Водночас були обстріли у районах Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

На Куп'янському напрямку росіяни завдали авіаційного удару у районі Кислівки. Кам'янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області зазнали артилерійських і мінометних обстрілів.

На Шахтарському напрямку був авіаційний удар ворога у районі Великої Новосілки, з артилерії обстріляли Вугледар, Шахтарське, Золоту Ниву та Времівку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії. Авіаційних ударів завдав у районах Новополя Донецької області, Гуляйполя Запорізької області та Зміївки, Берислава, Козацького Херсонської області. З артилерії обстріляли населені пункти Бурлацьке, Зелене Поле, Новосілка, Новопіль, Темирівка Донецької області, Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я та Кам'янське Запорізької області, Берислав, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та Херсон.

На Сіверському та Слобожанському напрямках були авіаційні удари по населених пунктах Миропілля, Сінне та Северинівка Сумської області. Окупанти здійснили мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Середина-Буда, Атинське, Безсалівка, Миропілля, Грабовське, Велика Писарівка та Пономаренки Сумської області, а також Красне, Мороховець, Лук'янці, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Чугунівка на Харківщині.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Окупанти провалили спроби наступу на сході України. Ворог зазнає значних втрат, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За 469 днів українські воїни знищили 212 760 окупантів, 7576 броньованих машин ворога, 3891 танк, 314 літаків і 299 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Бої тривали на чотирьох напрямках: що відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути