пʼятниця, 22 березня 2019 09:06

Боявся власної тіні - священик скоїв суїцид

Боявся власної тіні - священик скоїв суїцид
Розповіли, чому священик на Луганщині наклав на себе руки. Фото: РБК.

Загадкове самогубство священика РПЦ в Україні Євгена Хруща могли спричинити тиск і погрози з боку РФ. Ієрей мав наміри перейти до ПЦУ.

Суїцид настоятеля храму Преподобного Серафима Саровського в селі Зоріковка у Міловському районі Луганської області на початку березня викликав багато запитань. Священослужитель, який тісно спілкувався із загиблим розповів, що наприкінці лютого відбулася загадкова аудієнція Хруща з якимось "паломником" з Воронежа (РФ). Мандрівник всіляко намагався відрадити ієрея від переходу до єдиної автокефальної помісної церквм, але священик стояв на своєму, передає РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карнавал беззаконня: на окупованій Луганщині охоронця по-звірячому забили

В оточенні отця Євгена зазначили, що з того часу йому стали надходити телефонні дзвінки з погрозами - і священику, і його дітям. За словами близьких, він тоді боявся власної тіні.

В що в останні дні свого життя Хрущ згадав про те, що до нього із "привітанням" приїжджала особа, наближена до працівників регіонального управління ФСБ РФ. Отцю Євгену нав'язували відмову від переходу до ПЦУ. Мовляв, "непристойно священику - громадянину РФ - зраджувати своїй рідній країні". Погрожували порушенням кримінальної справи щодо державної зради, як наслідок екстрадицією і в'язницею, в якій термін можна і не досидіти.

Між тим, Луганська єпархія РПЦ в Україні офіційно назвала причиною трагедії сімейні незгоди Хруща та фінансові проблеми.

Показали похорони російських бойовиків, що воюють у Сирії та на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Боявся власної тіні - священик скоїв суїцид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути