середа, 18 липня 2007 08:45

Болгарських медсестер ув"язнили довічно

Влада Лівії обнародувала умови, на яких погодилися пом"якшити смертний вирок болгарським медикам, звинуваченим у навмисному зараженні ВІЛ-інфекцією лівійських дітей. Вища рада юстиції (ВРЮ) країни ухвалила рішення про заміну смертного вироку п"ятьом болгарським медсестрам і палестинському лікареві на довічне ув"язнення.

Пом"якшити вердикт вища судова інстанція Лівії погодилася тільки після того, як адвокати болгарських медиків і сім"ї ВІЛ-інфікованих дітей досягли остаточної згоди.

Однією з умов була виплата компенсацій сім"ям інфікованих дітей у розмірі 1,3 мільйону лівійських динарів (мільйон доларів) на кожну дитину. Днями стало відомо, що сім"ї потерпілих погодилися на отримання грошових компенсацій в обмін на свою відмову від вимоги страти.

У вівторок усі жертви трагедії Бенгазі отримали чеки, за якими вони могли негайно отримати готівку в банках. Поки не повідомляється, хто саме виплачує компенсації, проте відомо, що у врегулюванні цієї ситуації провідну роль зіграв Добродійний фонд Каддафі.

У 1999 році п"ятеро болгарських медсестер і палестинського лікаря заарештували в Лівії за звинуваченням в умисному зараженні лівійських дітей ВІЛ. 2004 року суд першої інстанції засудив заарештованих до розстрілу, передає НТВ.

Зараз ви читаєте новину «Болгарських медсестер ув"язнили довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути