Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2012 12:51

Богатирьова пропонує витратити навесні на вакцинацію 100 млн з держбюджету - ЗМІ

На одному з останніх засідань, присвячених темі охорони здоров'я, міністр Раїса Богатирьова попросила у Миколи Азарова додаткові гроші з держбюджету на закупівлю вакцин. "Наскільки необхідні такі витрати, коли пов'язані з ними ризики хвороб уже позаду — питання риторичне", - пише газета "Україна молода".

Видання зазначає, що раніше Богатирьова неодноразово скаржилася на недовіру до українських медичних препаратів: "Є недовіра до вакцинації ізасоби масової інформації допомагають фіксувати цю недовіру. Негативним настроям щодо профілактичних прививок сприяє кон'юнктурна активність деяких ЗМІ та політична ангажованість антивакцинальних організацій."

"На засіданні уряду з питань охорони здоров'я за участі прем'єр-міністра Миколи Азарова Богаирьова попросила виділити з бюджету додатково більше 100 млн грн на вакцинацію. Наскільки необхідні такі витрати, коли зима і пов'язані з нею ризики вже позаду, міністру видніше", - пише "Україна молода".

Як відомо, старшого сина Раїси Богатирьової Олександра пов'язують з ветераном фармгалузі — харківським підприємством "Біолік", яке виробляє імунобіологічні препарати. За даними низки інтернет-ЗМІ, Раїса Василівна свого часу публічно захищала препарат "Трамадол" та товари "Біоліка". Також, за дивним збігом обставин, "Біоліку" часто неймовірно щастить з тендерами. Держава останніми роками регулярно закуповує у цього виробника препарати на мільйонні суми. "Минулого року левову частку державних коштів "Фармстандарт-Біолік" якраз отримав на виконання програми імунопрофілактики населення та закупівлю вакцин. Тому освоїти на скору руку 100 млн грн на прививки не повинно стати особливою проблемою для Мінздоров'я та родичів Богатирьової", - резюмує видання.

Нагадаємо, минулого тижня керіника Мінздоров'я Раїсу Богатирьову "застукали" на використанні службового транспорту в особистих цілях. Її службовий "Мерседес" біля бутіка "Луї Віттон" у київському Пасажі зафіксував на відеокамеру народний депутат Олег Ляшко. Після того, як відео потрапило в Інтернет, Мінздоров'я нічого не залишалося, як підвердити цей факт.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова пропонує витратити навесні на вакцинацію 100 млн з держбюджету - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути