середа, 27 травня 2009 18:36

Бочковим квасом у Києві торгуватимуть 29 точок

Бочковим квасом у Києві торгуватимуть 29 точок

У Києві підрозділами міської санітарно-епідеміологічної служби погоджено усього 29 місць для організації торгівлі квасом у весняно-літній період поточного року.

Про це йдеться у повідомленні Київської міської СЕС.

У службі зазначають, що відпуск хлібного квасу Український із ВАТ Київський завод безалкогольних напоїв Росинка у бочки-цистерни стартував із 10 травня цього року.

Розпорядженнями районних держадміністрацій цього року було затверджено дислокації мережі дрібно-роздрібної торгівлі безалкогольними, прохолодними напоями у весняно-літній період 2009 року, а саме: у Солом"янському - 70 точок; Шевченківському - 34; Дніпровському - 80; Подільському - 95; Голосіївському - 49. Із Оболонської, Деснянської, Святошинської, Печерської та Дарницької райадміністрацій такі розпорядження у санепідслужби не надходили.

Як інформує столична СЕС, станом на 26 травня районними санепідстанціями погоджено місця розташування торгових точок з реалізації квасу із бочок: у Дніпровському районі - 5 точок; Шевченківському - 11; Голосіївському - 8 та Оболонському - 5. Також столична СЕС повідомляє, що її фахівцями було проведено рейдові перевірки торгових точок з реалізації напою невідомого походження (квасу) на вулицях міста.

Під час досліджень за бактеріологічними показниками 14 проб квасу відхилення від нормативної документації було виявлено у чотирьох пробах. За фізико-хімічними показниками із п"яти досліджених проб відхилення від нормативної документації не виявлено.

За встановлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто чотири суб"єкти підприємницької діяльності.

Постановами головних державних санлікарів районів тимчасово заборонено експлуатацію восьми бочок-цистерн із реалізації квасу: два - у Подільському районі; шість - в Оболонському. До суб"єктів підприємницької діяльності було застосовано фінансові санкції на суму 300 гривень.

За даними Київської міської СЕС, при проведенні рейду було виявлено несанкціоновану торгівлю квасом на наступних об"єктах: у Дарницькому районі - у 23 точках; Печерському - 1; Святошинському - 11, а також стихійна торгівля з реалізації квасу на шести торгових точках в Оболонському районі.

Як інформують у санепідслужбі, з метою ліквідації місць торгівлі, зокрема і несанкціонованої торгівлі квасом, у Голосіївському районі Києва діє пересувна бригада із залученням фахівців райдержадміністрації, міліції, санепідслужби.

Для зберігання бочок із квасом невідомого походження виділено штрафмайданчик КП Голосієвоблагоустрій.

Як повідомлялося раніше, 13 травня цього року Київська міськдержадміністрація закликала городян не купувати розливний квас у несанкціонованих пунктах його продажу.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Бочковим квасом у Києві торгуватимуть 29 точок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути