четвер, 01 квітня 2010 12:49

Бізнесмени не вірять у податкові канікули від Азарова

Бізнесмени не вірять у податкові канікули від Азарова

Податкові канікули для усіх готелів, які побудовані або будуть побудовані у найближчі 10 років, неможливі.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав президент компанії "Концепт Девелопмент" Антон Супруненко. Компанія бере участь у будівництві 4-зіркового готелю "Парк Инн" у Києві до Євро-2012.

"Скасовувати ПДВ усім неправильно. Треба визначити критерії, за якими готелі будуть звільнять від податків. Наприклад, якщо конкретний готель збудувався до певного часу, він може не платити податки певний термін. Має сенс приурочити ініціативу до Євро-2012, а не розтягувати її на 10 років. Тільки тоді стимулювання цієї галузі бізнесу буде зрозуміле", - сказав Супруненко.

Утім, на його думку, ніхто не може бути стовідсотково упевнений щодо термінів введення готелів у експлуатацію.

"Завжди можуть звідкись виплисти якісь рішення чи документи, які зупинять будівництво. Прогнозувати дії бюрократичної машини неможливо", - сказав підприємець.

Директор компанії упевнений, що звільнення готельного бізнесу від податків приверне до проектів інвесторів. Це продемонструє зацікавленість у них держави і вплине на рівень прибутків. Супруненко зізнався, що фінансування готелю "Парк Инн" ще не законтрактоване з інвесторами на 100%. Улітку 2009 року забудовники просили держпідтримку у кредитуванні будівництва готелю на суму 266,7 млн грн.

У свою чергу віце-президент Асоціації малих готелів Роман Пономаренко вважає, що повністю скасувати ПДВ зовсім нереально.

"Звідки держава буде поповнювати бюджет? Ми боремося за те, щоб знизити ставку ПДВ для малих готелів хоча б до 13%. Зараз вона складає 20%", - сказав він.

Пономаренко пояснив, що великі готелі не будуть поглинати маленькі, коли відчують себе вільно через відсутність ПДВ. Це різні сегменти, які здебільшого не перетинаються. Пономаренко вважає, що на більшість малих готелів такі заходи ніяк не вплинуть. Вони є приватними підприємствами і платять єдиний податок 200 грн на місяць.

Нагадаємо, віце-прем"єр з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков заявив, що уряд Миколи Азарова звільнить від податків усі українські готелі, які побудовані або будуть побудовані у найближчі 10 років.

"Законопроект буде передано до парламенту і у найближчі два тижні прийнято", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени не вірять у податкові канікули від Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути