вівторок, 29 травня 2007 12:49

Біологи вперше відзняли розвиток нейрона в мозку (ФОТО)

Аді Мізрахи і її колеги з університету Єрусалиму вперше зуміли поспостерігати за розвитком одного окремого нейрона в мозку ссавця в реальному часі.

Автори роботи зняли, послідовно виконавши ряд кадрів протягом декількох днів, зростання дендритів у молодого нейрона в нюховій колбі дорослої миші.

Для того, щоб простежити за розвитком відростків нейрона, що грають ключову роль у формуванні збудливих і гальмуючих синапсів, Мізрахи з товаришами застосували спеціальну техніку зйомки з мікроскопом і певну генетичну вірусну технологію (судячи по "флуоресцентних" кадрах, для кращої візуалізації дендритів).

Учені виявили дуже динамічний розвиток дендритів в новонародженому нейроні. Крім того, вони з"ясували, що такий нейрон, що народився в дорослому організмі, зберігав великі можливості по власному розвитку і трансформації, будучи вже включеним в нейронну мережу.

Дослідники вважають, що вивчення нейрогенеза в дорослому мозку ссавців допоможе їм у пошуках нових методів лікування нервової системи, повідомляє Мембрана.ру.

Зараз ви читаєте новину «Біологи вперше відзняли розвиток нейрона в мозку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути