середа, 17 червня 2015 10:50

"Біофарма" передала медикаменти для лікування поранених військових

 

16 червня, під час урочистого відкриття новітнього біофармацевтичного науково-виробничого комплексу "БІОФАРМА" у Білій Церкві, керівництво компанії передало міністру охорони здоров'я України Олександру Квіташвілі медикаменти власного виробництва для лікування поранених у військових госпіталях на суму 1 млн. грн. В цей день також було закладено перший камінь в основу майбутнього підприємства з переробки плазми крові.

Окрім міністра охорони здоров'я, на урочисту подію завітали радник посла США із економічних питань Вільям Лаітінен, представники посольств Грузії, Канади та Австралії та міжнародних фінансових установ.

Інвестори та акціонери підприємства, серед яких – українські бізнесмени Костянтин Єфименко та Василь Хмельницький, фонд Horizon Capital і банк FMO реалізували найбільш масштабний інвестиційний проект у біофармацевтичній галузі України.

"Сума інвестицій складає понад $42 млн. Новий сучасний науково-виробничий комплекс було збудовано в рекордно короткий термін – всього за 15 місяців, – зазначив на відкритті голова наглядової ради НВК "Біофарма" Костянтин Єфименко. – Наш завод працює згідно з національними та міжнародними стандартами виробництва лікарських засобів. Друга черга заводу, а саме – зпереробки плазми крові, починаємо будувати в серпні цього року. Інвестиції складатимуть $35 млн".

За 3-5 років буде побудовано завод виробничою потужністю 320 тон, з почерговим запуском 160 та 320 тон переробки. Проект нового заводу-фракціонатора розроблений італійською компанією Foster Wheeler. Новий завод значно розширить існуючі виробничі потужності компанії з переробки плазми, які на сьогодні складають до 90 тон на рік.

"Майбутній завод-фракціонатор вироблятиме імуноглобулін, альбумін та фактор VIII. Виробництво цих препаратів буде здійснюватися за власною технологією, яка розроблена науковою лабораторією компанії "БІОФАРМА" та успішно пройшла експертизу спеціалізованого німецького інституту вакцин і біологічних лікарських засобів ім. Пауля Ерліха", - розповів Голова правління ПрАТ "БІОФАРМА" Олександр Маковський.

Таким чином, "БІОФАРМА" продовжує інвестувати в розвиток економіки України та фармацевтичної галузі зокрема, створюючи нові робочі місця та виробляючи продукцію, що може гідно конкурувати на українському та міжнародному ринках.

Зараз ви читаєте новину «"Біофарма" передала медикаменти для лікування поранених військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути