субота, 05 квітня 2014 14:38

Біля посольства України у Берліні виставили фотографії Небесної сотні
19

Фото: Ірина КОЗЮПА

Фотографії бійців Небесної сотні стоять біля посольства України у Німеччині. Воно розташоване у центральній частині Берліна.

Світлини з іменами та віком загиблих у чорних рамках стоять під стіною. Перед ними знаходяться образки, квіти та свічки. На деяких лампадках є напис "Слава Україні — Героям Слава". До стовпа прив'язані два прапори — України та Польщі.

"Впродовж Майдану наше видання постійно висвітлювало події в Україні. Вже не згадаю скільки разів фотографії з Києва виходили у нас на першій сторінці, - розповідає Барбара, відповідальна за Східну Європу у газеті Taz.de. - Зараз ми продовжуємо так само пильно стежити за подіями в Криму та в Україні. Зокрема зараз мені потрібно написати портрет про Петра Порошенка".

Разом з тим чимало німців не підтримують політику свого канцлера Ангели Меркель та Євросоюзу, які накладають санкції на Росію за агресію щодо України та окупацію Криму.

"Вся справа у психології,  - пояснює перекладачка Ірина, уродженка Хмельницької області. - Німці почувають себе винними за Другу світову війну та всі страждання, які принесли світу, зокрема жителям СРСР. До чемпіонату світу з футболу 2006-го року вони навіть соромилася свого прапора. Також свою справу зробила російська пропаганда. Наприклад, одні ЗМІ пишуть, що на антивоєнний мітинг у Москві вийшло 50 тисяч людей, а інші, що всього три тисячі. Німці не знають, кому вірити".

Зараз ви читаєте новину «Біля посольства України у Берліні виставили фотографії Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути