четвер, 16 червня 2011 16:06

Більшість українців в старості розраховують лише на пенсію

Більшість українців в старості розраховують лише на пенсію

Більшість громадян України (68,3%) не робить нічого, щоб забезпечити себе матеріально після виходу на пенсію. Про це свідчать результати телефонного опитування "Пенсійна реформа в Україні", проведеного Інститутом Горшеніна.

Так, згідно з опитуванням, більшість громадян (77,1%) вважає, що Україні потрібна пенсійна реформа. З них більше половини (52,3%) вибрали відповідь "точно потрібна", майже чверть (24,8%) - "швидше потрібна". Не бачать необхідності у

і 4,8% респондентів. З них 3,2% вважають, що реформа "швидше не потрібна", а 1,6% - "точно не потрібна". Складно було відповісти на це питання 18,1% респондентів.

На думку майже половини українців (43,2%), пенсійна система в Україні повинна бути солідарною (кошти на виплату пенсій беруться з податків громадян, які працюють). Близько третини респондентів (33,2%) віддають перевагу накопичувальній системі (відрахування від зарплати нагромаджуються на спеціальних рахунках). Варіант "інше" вибрали 3,4% респондентів, до того ж кожний п'ятий українець (20,2%) - складно відповісти на це запитання.

Переважна більшість українців (80,1%) не розраховує на які-небудь додаткові джерела прибутку, крім державної пенсії, після настання пенсійного віку. До того ж розраховує на інші джерела кожний шостий респондент (15,3%), а 4,6% - складно відповісти на питання.

Більшість громадян України (68,3%) не робить нічого, щоб забезпечити себе матеріально після виходу на пенсію. Вкладають гроші у нерухомість, бізнес - 6,7% українців, 6,5% - розраховують на допомогу дітей або родичів, 6,0% - відкладають гроші про запас. Складно відповісти на це питання 12,5% українців.

Телефонне опитування проводилося з 11 по 13 червня. Усього згідно з випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів у віці від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві і Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать та вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вимагає від парламенту розглянути на цьому тижні законопроект про пенсійну реформу.

Як наслідок, Верховна Рада включила до порядку денного законопроект про пенсійну реформу. За таке рішення проголосувало 229 депутатів.

Партія регіонів пропонуватиме уряду оподатковувати спеціальні пенсії. Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців в старості розраховують лише на пенсію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути