Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2008 13:26

Більшість громадян "за" дублювання фільмів українською

Більшість громадян "за" дублювання фільмів українською

Лише 11 % громадян України висловлюються проти збільшення кількості фільмів, дубльованих українською мовою.

Про це свідчать передані результати опитування, проведеного компанією First Movies International в грудні 2007 року на замовлення Sony та Disney.

Згідно з опитуванням, 19% респондентів заявили про необхідність збільшення кількості фільмів, що дублюються, ще 24% респондентів підтримують цю ідею, 30% опитаних ставляться до цього нейтрально. Ще 16% ставляться до збільшення дублювання скоріше негативно, ніж позитивно.

Зокрема, на запитання, чи стали вони менше ходити в кіно, коли збільшилась кількість фільмів, дубльованих українською мовою, 54% опитаних жителів Києва відповіли, що це не вплинуло на кількість їх відвідування кінотеатрів, 19% опитаних киян заявили що вони почали ходити в кіно частіше, ніж раніше. В той же час, 15% опитаних жителів Києва відповіли, що стали менше ходити в кіно після того як збільшилась кількість фільмів українською мовою, а 11% почали віддавати перевагу перегляду фільмів вдома на DVD.

На прохання порівняти український та російський варіант дублювання фільму "Пірати Карибського моря-3", 77% опитаних в цілому по Україні заявили, що українське дублювання було хорошим, в той час як серед опитаних, що дивились російську версію, 68% відзначили, що їм сподобалось дублювання. В той же час, 68% опитаних, що переглянули мультфільм "Рататуй" українською мовою, відзначили, що дублювання було хорошим, натомість 56% опитуваних відзначили хороше дублювання цього фільму російською мовою.

Опитування було проведене фірмою First Movies International в два етапи: шляхом опитування громадян на вулицях та через мережу інтернет. Всього в опитування взяло участь 808 осіб віком від 14 до 49 років. Опитування проводилось в 4 містах України – Львові, Києві, Одесі та Харкові, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Більшість громадян "за" дублювання фільмів українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути