вівторок, 16 вересня 2008 21:38

Білоруський ОМОН побив кандидатів в депутати

В Мінську 16 вересня білоруський ОМОН розігнав пікет опозиції, приурочений до річниці зникнення лідерів опозиції Віктора Гончара і Анатолія Красовського, повідомляє сайт Хартія""97. Як заявляє сайт, міліція жорстоко побила декількох кандидатів в депутати парламенту, вибори в який повинні пройті 28 вересня.

Акція, що зібрала близько 40 прибічників опозиції, проходила під прапором Євросоюзу і національним білоруським біло-червоно-білим прапором.

Хартія""97 повідомляє, що були побиті лідер Об"єднаного Цивільного фронту Анатолій Лебедько і замголови Білоруського Народного Фронту Вінцук Вечорка.

Анатолій Лебедько, втім, заявив сайту, що цього разу, на відміну від минулої акції опозиції, йому не довелося звертатися за медичною допомогою. Дії властей він пояснив причетністю до зникнення опозиційних лідерів.

Нагадаємо, що 28 вересня в Білорусії повинні пройті парламентські вибори, які Reuters називає іспитом для властей країни. У виборах братимуть участь і опозиційні кандидати.

У другій половині серпня за рішенням президента Олександра Лукашенка з білоруських в"язниць були звільнені декілька політичних в"язнів, у тому числі колишній кандидат в президенти Олександр Козулін.

Напередодні виборів США пом"якшили санкції для двох білоруських підприємств, а Євросоюз заявив про готовність переглянути заборону на в"їзд на свою територій для декількох урядовців, у тому числі і для президента Білорусії.

На заході з 1990-х років не була визнана жодна з тих, що проходила в Білорусі, виборчих кампаній. У парламенті, що діє зараз, вибраному в 2004 році, немає жодного противника президента Лукашенка.
Зараз ви читаєте новину «Білоруський ОМОН побив кандидатів в депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути