Ексклюзиви
субота, 05 січня 2013 13:11

Білоруси також хочуть мати Депардьє за співвітчизника

Автор: Фото: dumskaya.net
 

Відомий французький актор Жерар Депардьє, який отримав російське громадянство, може без візи відвідувати Білорусію, повідомив агентству "Інтерфакс-Захід" у суботу начальник департаменту по громадянству і міграції МВС республіки Олексій Бегун.

"Він, як громадянин Росії, буде користуватися свободою пересування відповідно до угоди про рівні права громадян на свободу пересування та вибір місця проживання, укладеного в рамках Союзної держави Білорусі і Росії", - сказав О. Бегун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жерар Депардьє - росіянин! Підбірка кращих ФОТОЖАБ

"Тепер, як громадянин Росії, він має право обрати місцем проживання Білорусь. І йому, якщо надійде звернення, буде оформлений в установленому порядку дозвіл на проживання. Відповідно до законодавства, за російським паспортом у рамках безвізового режиму він може пересуватися територі'. Білорусі" , - зазначив начальник департаменту.

Однак, за словами Бегуна, Депардье поки не звертався за білоруським громадянством.

"Як і в Росії, в Білорусі вирішення питань надання громадянства є виключною компетенцією президента. Поки ми таких звернень (від Ж.Депардье - Gazeta.ua) не отримували", - сказав Бегун.

"Зі свого боку, органи внутрішніх справ Білорусі, звичайно, оформлять клопотання відповідно до законодавства. І якщо таке надійде, оперативно доповідатимуть президентові", - зазначив начальник департаменту.

Він повідомив, що "в 2012 році президент Білорусії прийняв рішення за 1763 клопотаннями іноземців про надання білоруського громадянства. Всього органами внутрішніх справ країни було розглянуто понад 4,5 тис. заяв з питань громадянства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога нагадав, як Депардьє "не вилазив" від Ющенка і припустив, що він "паразитує"

На питання про те, громадяни яких країн у минулому році отримали білоруське громадянство, Олексій Бегун відповів, що "це Росія, Україна, Казахстан, інші країни СНД, Латвія, Литва, Швейцарія, зараз розглядається питання про надання нашого громадянства громадянину США".

"Географія велика. В основному, це звичайні люди. Але є спортсмени, є люди, які мають визначні заслуги перед республікою Білорусь", - сказав А.Бегун.

Він відмовився назвати прізвища відомих людей, які отримали білоруське громадянство в минулому році, пояснивши, що поширення подібних даних "є розголошенням персональної інформації".

Зараз ви читаєте новину «Білоруси також хочуть мати Депардьє за співвітчизника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути