пʼятниця, 24 липня 2009 21:29

Білорусь пустила російську нафту до Латвії

Білорусь пустила російську нафту до Латвії
Російська компанія "Транснєфтєпродукт" відновила прокачування дизельного палива по трубопроводу Унеча-Вентспілс. Протягом декількох днів трубопровід не працював через те, що його експлуатацію заборонила Білорусь, територією якої проходить велика частина нафтопродуктопроводу.

За словами представників "Транснєфтєпродукту", насосні агрегати були включені о 17:00 за київським часом. Якийсь час повинен піти на вихід системи на технологічний режим.

17 липня МНС Білорусі оголосило, що вводить заборону на експлуатацію трубопроводу через дуже велику кількість дефектів. Прорив трубопроводу міг загрожувати екології країни.

18 липня з"ясувалося, що на трубі раніше було виявлено більше тисячі дефектів, причому "Транснєфтєпродукт" погодив з Білоруссю план їхнього усунення. У Білорусі відзначали, що для запуску трубопроводу на мінімальну потужність необхідно було усунути 150 дефектів. У "Транснєфтєпродукті" підкреслювали, що вже не раз зупиняли нафтопродуктопровід для проведення ремонтних робіт.

У свою чергу, в Латвії пов"язали припинення транзиту з погіршенням відносин між Росією і Білоруссю. Зокрема, таку думку висловив глава Асоціації транзитного бізнесу Латвії Яніс Юрканс, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь пустила російську нафту до Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути