понеділок, 13 червня 2011 12:34

Білорусь обмежила вивіз продуктів

Білорусь обмежила вивіз продуктів

З сьогоднішнього дня в Білорусі введені обмеження на вивіз продовольства і заборонений вивіз деякої побутової техніки за межі Митного союзу.

Зокрема, спеціальний збір доведеться сплатити при вивезенні свинини і м'яса, птиці, цукру, борошна, сичужних сирів (норма вивезення - 2 кг), масла тваринного (1 кг), тютюнових виробів білоруського виробництва (2 пачки), м'ясних і молочних консервів (5 банок).

Як повідомляє Tut.by збір сплачується у розмірі двократної ціни товарів, що вивозяться...Оплату платежу будуть контролювати митні органи, а на спрощених пунктах пропуску - територіальні органи Держприкордонкомітету.

"Ми будемо тільки контролювати оплату, а не стягувати її", - пояснила начальник управління тарифного регулювання митних зборів Державного митного комітету Білорусі Інна Харламенкова.

Крім того, фізичним особам тимчасово заборонено вивозити з Білорусі побутові холодильники та морозильники виробництва ЗАТ Атлант, газові плити (білорусько-російське спільне підприємство Брестгазоаппарат), цемент (ВАТ Красносельскстройматериалы, РУП Білоруський цементний завод, РУП Крічевцементношіфер), синтетичні мийні засоби (ВАТ Бархам) , крупу (в асортименті) і макаронні вироби незалежно від організації-виробника.

Обмеження і заборона введені тільки при вивезенні товарів за межі Митного союзу. Заборони та обмежень на вивезення товарів у Росію і Казахстан немає. 

Зараз ви читаєте новину «Білорусь обмежила вивіз продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути