понеділок, 14 квітня 2008 11:18

Біл Гейтс володіє найдорожчою книгою в світі (ФОТО)

"Трактат про воду, землю і небесні тіла" великого Леонардо да Вінчі є найдорожчою книгою в світі.

Ім"я великого італійського художника Леонардо да Вінчі відоме кожному з шкільної лави. І якщо знамениту Мону Лізу знають всі, то про таку безцінну як в матеріальному, так і духовному сенсі, пам"ятку епохи Відродження як "Лестерський кодекс " знають небагато. Проте "Трактат про воду, землю і небесні тіла", а саме така первинна назва цієї книги, є найдорожчою книгою в історії людства. У 1994 році ця книга була куплена за 24 мільйони доларів засновником компанії "майкрософт" Білом Гейтсом. До цього року книга знаходилася в приватній власності нафтового магната Арманда Хаммера.

"Лестерський кодекс" є думками і висновками Леонардо да Вінчі на різну наукову тематику. На 18 пергаментних сторінках Леонардо роздумує про будову і властивості мінералів, води, повітря, світла. Великий італієць в "Трактаті про воду, землю і небесні тіла" висловлює свою думку про те, що світ - це жива істота: повітря є його душею, земля - плоттю, а вода - кров"ю. Книга прикрашена ілюстраціями самого Леонардо да Вінчі. Родзинка раритету - це особливий дзеркальний шрифт, яким вона надрукована. Тобто прочитати її можна тільки за допомогою дзеркала, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Біл Гейтс володіє найдорожчою книгою в світі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути