середа, 07 лютого 2007 14:51

Білл Гейтс відмовив Горбачову пробачити російському вчителю піратську Windows

Компанія Microsoft відповіла відмовою на заклик колишнього президента СРСР Михайла Горбачова і депутата Держдуми Олександра Лєбєдєва заступитися за російського вчителя Олександра Поносова, якого можуть ув"язнити за використання піратської версії операційної системи Windows.

- Справа пана Поносова - кримінальна, і саме тому її порушила прокуратура; ми віримо в чесність російських судів і поважаємо позицію уряду із захисту інтелектуальної власності. Провина вчителя виглядає сумнівною - він купив для шкільного класу комп"ютери з вже встановленим програмним забезпеченням. Проте російський Кримінальний кодекс дозволяє карати навіть тих, хто використовує піратську продукцію, не підозрюючи про її нелегальне походження, - йдеться у листі-відповіді.


Американського монополіста у сфері ІТ не переконали слова Горбачова пожаліти "вчителя, який присвятив усе своє життя вихованню дітей, отримуючи за свою роботу вельми скромну винагороду, яку не можна порівняли з доходами звичайних співробітників Microsoft".

Горбачов став не єдиним заступником директора школи з Пермського краю. Свою думку висловив і президент Росії Володимир Путін на своїй щорічній прес-конференції.

- Затримувати людину за те, що він купив комп"ютер, і загрожувати йому в"язницею - це нісенітниця собача, - сказав він.

Органи влади не повинні ставитися до справи формально, навіть заради виконання зобов"язань Росії із захисту інтелектуальної власності, вважає Путін.

- Як і у випадку боротьби з наркоманією, потрібно боротися не з тими, хто вживає, а з тими, хто поширює і привозить наркотики, - сказав російський глава держави.

Громадська палата Росії провела спеціальне засідання з питання Поносова, де було вирішено направити в Пермський край свого спостерігача, який стежитиме за справою вчителя.

Нагадаємо, директор середньої школи села Сепич Олександр Поносов придбав для школи комп"ютери з неліцензійним програмним забезпеченням. Прокуратура Пермського краю порушила проти нього кримінальну. Засідання суду відбудеться 12 лютого. Збиток, який Поносов нібито завдав Microsoft, оцінили в $8, 5 тис.

Питання про захист інтелектуальної власності, в першу чергу - про боротьбу з комп"ютерним і кіно піратством, залишається каменем спотикання на переговорах про вступ Росії у СОТ.

За матеріалами: ВЗГЛЯД.

Зараз ви читаєте новину «Білл Гейтс відмовив Горбачову пробачити російському вчителю піратську Windows». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути