пʼятниця, 05 вересня 2008 08:05

Білий дім збирається відкликати з Конгресу угоду з РФ по "мирному атому"

Адміністрація США в найближчий день збирається відкликати з Конгресу вже підписану угоду про співпрацю з Росією в сфері цивільної ядерної енергетики, передає телеканал "Вести-24".

Як повідомили високопоставлені представники Білого дому, які просили не називати їхні імена у пресі, оскільки остаточне рішення ще не прийняте, сама процедура передбачає заяву Джорджа Буша на адресу Конгресу США про те, що дана угода "більше не відповідає інтересам національної безпеки" країни.

На їхню думку, майбутня адміністрація, що прийде до влади в січні 2009 року, абсолютно спокійно може змінити дане рішення і повернути документ в Конгрес.

При цьому експерти відзначають, що можливий відклик матиме чисто символічне значення, оскільки у будь-якому випадку у законодавців залишилося дуже мало час до виборів для того, щоб розглянути російсько-американську угоду.

Даний документ був підписаний в Москві 6 травня і через тиждень відправлений на розгляд до Конгресу. Останнім часом, проте, багато офіційних осіб у Вашингтоні, відповідаючи на питання журналістів про долю угоди, говорили про те, що на даний момент для США важливіше укласти аналогічний документ з Індією, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім збирається відкликати з Конгресу угоду з РФ по "мирному атому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути