Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2007 09:36

Білий дім не задоволений ухваленням резолюції про геноцид вірменів

Адміністрація Джорджа Буша жалкує про рішення профільного комітету конгресу США затвердити резолюцію про геноцид вірменів і, як і раніше, виступає проти цього документа, йдеться в поширеній у Вашингтоні заяві держдепартаменту США. "Адміністрація продовжує рішуче виступати проти цієї резолюції, ухвалення якої завдасть величезної шкоди американо-турецьким відносинам, а також інтересам США в Європі і на Близькому Сході", - мовиться в заяві.

"США визнають величезні страждання вірменського народу, викликані масовими вбивствами і насильницькою депортацією в останні роки Османської імперії. Ми виступаємо за те, що за звірства, які спричинили загибель півтора мільйонів вірменів під час Першої світової війни, була повна і чесна відповідальність, але дана резолюція цього не забезпечує", - прописано в документі.

У середу 27 голосами "за" і 21 "проти" комітет із закордонних справ палати представників конгресу США проігнорував заперечення Буша і затвердив резолюцію із закликом відобразити в зовнішній політиці США факт геноциду проти вірменів із боку турецької Османської імперії, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Білий дім не задоволений ухваленням резолюції про геноцид вірменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути