пʼятниця, 05 березня 2010 16:11

Бійцівський собака перескочив через паркан і пошматував чоловіка

Бійцівський собака перескочив через паркан і пошматував чоловіка

4 березня близько 10-ї години в провулку Долгополова Маріуполя Донецької області пітбультер"єр напав на 62-річного Павла Рєзніка. Пораненого чоловіка у важкому стані госпіталізували у хірургічне відділення міської лікарні.

"Пацієнт був весь покусаний. Тільки на лівій руці у нього майже 15 ран. Ноги, руки, голова, плечі, лице - кругом є укуси. Обробляли рани та робили перев"язки протягом 2-х годин", - розповів старший лікар хірургічного відділення Маріупольської міської лікарні N 1 Михайло Сорокін.

Рєзніку призначили й антирабічне (від сказу - Gazeta.ua) лікування. Лікарі очікують загострення стану пацієнта на 3-4-й день госпіталізації.

"Саме тоді може проявитись елемент росту бактеріальної флори. Зубки-то у собаки були не чистими. Інфекція може викликати підвищення температури, погіршення самопочуття. Тому ми поки що не зашивали ран. Щоб контролювати ситуацію. У нас він пробуде мінімум 3 тижні", - продовжує Михайло Миколайович.

Кажуть, що Павло Ємельянович працює водієм у тій лікарні, де зараз лікується. Того ранку просто йшов по вулиці у магазин. А пітбультер"єр знаходився у дворі приватного будинку. Перескочив через паркан, і напав на чоловіка.

"Пес зараз сидить на цепу. Ми зобов"язали хазяйку ізолювати його. Будемо за ним спостерігати протягом 10 днів. Потім зробимо щеплення від сказу, навіть якщо у нього всі щеплення є. Якщо Рєзнік подасть заяву в міліцію, суд може присудити оштрафувати хазяїв або приспати собаку. З другого боку, є закон, який дозволяє правоохоронцям відразу знищити тварину, якщо вона загрожує життю людини," - коментує начальник управління ветеринарної медицини Маріуполя Констянтин Городецький.

Зараз ви читаєте новину «Бійцівський собака перескочив через паркан і пошматував чоловіка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути