середа, 26 березня 2008 08:22

Безпеку США забезпечують китайські програмісти

Фахівці з Університету Акрон спільно з колегами з Американського Університету провели дослідження, згідно з яким, більшість програм, призначених для збройних сил і силових структур США, компанії-виробники замовляють за кордоном, зокрема, в Китаї.

За даними дослідження, із 137 американських компаній, що виконують підряди Пентагону, Агентства національної безпеки і Міністерства національної безпеки США, більше половини замовляють розробку програмних продуктів за кордоном: в Китаї (24% обстежених компаній), Канаді (21%), Ізраїлі (17%) і Росії (10%).

Автори дослідження також спробували розділити всі програмні продукти на три види: низький, середній і високий рівень складності.

В результаті з`ясувалося, що 83% робіт, виконаних у Росії, належать до вищого рівня складності. Для Ізраїлю і Франції цей показник дорівнює 75%, для Німеччини і Сінгапуру - 67%, для Японії - 63%, для Китаю - 53%.

Учені вважають, що такий підхід загрожує національній безпеці США, оскільки критичні програмні коди можуть потрапити до рук ворожих держав, терористів або злочинців, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Безпеку США забезпечують китайські програмісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути